Elektrotechniek

Radiair is gespecialiseerd in elektrotechnische installaties. Van verlichting in uw hele gebouw tot aan de brandmeldinstallaties en beveiligingsinstallaties. Wij verzorgen hiervoor het gehele proces, het ontwerpen, de installatie en het onderhouden van de elektronische installaties.

Brandmeldinstallatie

Radiair is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van brandmeldinstallaties, ontruimingsplannen en – systemen. Een goede brandbeveiliging voor uw bedrijf is van groot belang.

Brand

Een beginnende brand kan zich razendsnel ontwikkelen. Met een brandmeldinstallatie zorgt u ervoor dat u snel op de hoogte bent van deze beginnende brand. U kunt hierdoor snel ingrijpen en ervoor zorgen dat mensen zich tijdig in veiligheid kunnen brengen. Daarnaast voorkomt u schade aan bezittingen en bedrijfsgegevens of zorgt ervoor dat schade hieraan zoveel mogelijk beperkt blijft.

Onderhoud en keuring

Uw brandmeldinstallatie dient ieder jaar onderhouden en gecontroleerd te worden om er zeker van te blijven dat deze naar behoren functioneert. Daarnaast is dit jaarlijkse onderhoud van belang om het certificaat te behouden, deze heeft u namelijk nodig om het gebouw tegen brand te verzekeren.

Ontruimingsplan en -plattegrond

Mocht een brand zich toch snel ontwikkelen en moet het gebouw verlaten worden dan is het van belang dat er een goed ontruimingsplan en -plattegrond is. Hierdoor weten medewerkers hoe zij zelf een ontruiming kunnen inzetten nog voordat de hulpdiensten ter plaatse zijn. Elke onderneming heeft een eigen ontruimingsplan en -plattegrond nodig die past bij het gebouw en de werkzaamheden die worden uitgevoerd.

Ontruimingssystemen

Om ontruiming van een gebouw aan te duiden zijn er verschillende ontruimingssystemen.

– Systeem met een luid alarm, met de volgende 2 varianten: Type A of Type B
– Systeem met een stil alarm
– Systemen met een gecombineerd luid en stil alarm

Welk systeem het best bij uw gebouw past is afhankelijk van of het een openbaar of niet openbaar gebouw betreft, de grootte van het gebouw, het mogelijk aantal aanwezige personen en hoe de begeleiding van de ontruiming plaatsvindt.   Wij adviseren u graag over welke brandmeldinstallaties en -systemen het best passen bij uw gebouw en type bedrijf.

“Periodieke inspectie van uw elektrotechnische installaties is verplicht en zorgt voor veiligheid van de installaties."