Werktuigbouw

Radiair ontwerpt en installeert technische installaties, op het gebied van klimaat en sanitair. Denk hierbij aan verwarmings-, koeling-, luchtbehandelings- en gasinstallaties. Ook plaatsen we warmtepompsystemen, zonnecollectoren en installaties voor bodemoplsag en afvoertechnieken. We leveren de installaties, installeren ze (inclusief het aanleggen van de daarbij behorende leidingen), stellen ze in bedrijf en verzorgen het efficiënt en duurzaam inregelen.

Luchtbehandeling

Een goed binnenklimaat in huis of op kantoor is zeer belangrijk. U wilt tenslotte altijd frisse lucht in kunnen ademen. Een luchtbehandelingsinstallatie zorgt voor een betere luchtvochtigheid in een ruimte. De installaties zijn te gebruiken voor een ruimte waar de lucht zeer droog of juist zeer vochtig is.

Luchtontvochtiging

In ruimtes die heel vochtig zijn, zoals een zwembad of in een wellness, kan schimmelvorming ontstaan. Een luchtbehandelingssysteem kan dit voorkomen doordat deze vocht onttrekt uit de lucht en dit condenseert.

Luchtbevochtiging

Herkent u droge lucht in de winter? In sommige ruimtes is er behoefte aan meer vocht, omdat de lucht hier zeer droog is. Een luchtbevochtiger biedt dan een uitkomst en voorziet bijvoorbeeld uw kantoor van gezuiverde en bevochtigde lucht.

Ventilatie met warmteterugwinning

Door gebruik te maken van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning bespaart u op stookkosten en wordt het leefcomfort verhoogd. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt er namelijk voor dat er veel minder warmte verloren gaat. Van de vervuilde binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt een groot deel van de warmte opnieuw gebruikt bij de toevoer van verse buitenlucht. Deze lucht heeft nagenoeg dezelfde temperatuur als de kamertemperatuur.

Methodes van warmteterugwinning:

  • Warmtewiel
  • Kruisstroom
  • Twin-coil systeem

Advies

Onze jarenlange ervaring en diversiteit aan opdrachtgevers zorgt ervoor dat wij voor iedere situatie een passende oplossing hebben. We denken graag met u mee, geven advies en komen samen tot de oplossing.

"Wist u dat goed onderhoud aan uw installaties de levensduur verlengt?"