Werktuigbouw

Radiair ontwerpt en installeert technische installaties, op het gebied van klimaat en sanitair. Denk hierbij aan verwarmings-, koeling-, luchtbehandelings- en gasinstallaties. Ook plaatsen we warmtepompsystemen, zonnecollectoren en installaties voor bodemoplsag en afvoertechnieken. We leveren de installaties, installeren ze (inclusief het aanleggen van de daarbij behorende leidingen), stellen ze in bedrijf en verzorgen het efficiënt en duurzaam inregelen.

Werktuigbouw

Met onze installaties creëert u een comfortabel woon- en/of werkklimaat en ook een schone en frisse lucht. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de installaties ook duurzaam en zuinig zijn in het verbruik, binnen het daarvoor beschikbare installatiebudget. Indien mogelijk maken wij bij onze klimaatinstallaties gebruik van warmteterugwinning en duurzame energie uit wind, aarde en zon.

We tekenen projecten in BIM (Building Information Model), ook wel virtueel bouwen genoemd. Binnen een project werken we samen met verschillende bouwpartners en afdelingen. Werken met BIM zorgt ervoor dat alle informatie van het ontwerp-, de bouw-, beheer- en onderhoud fase van een project bij elkaar komt. Daarnaast wordt gewaarborgd dat alle relevante informatie gedurende het hele project wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar, altijd actueel en de kans op faalkosten klein.

Totaaloplossingen

Wij bieden totaaloplossingen voor diverse opdrachtgevers zoals kantoorpanden, scholen, bedrijfshallen, winkelpanden, dorpshuizen, woningbouw, hotels, sportgebouwen, appartementencomplexen, bioscopen, verzorgingstehuizen, garages en monumenten.

Onze jarenlange ervaring en diversiteit aan opdrachtgevers zorgt ervoor dat wij voor iedere situatie een passende oplossing hebben. We denken graag met u mee, geven advies en komen samen tot de oplossing.

"Wist u dat goed onderhoud aan uw installaties de levensduur verlengt?"