Werktuigbouw

Radiair ontwerpt en installeert technische installaties, op het gebied van klimaat en sanitair. Denk hierbij aan verwarmings-, koeling-, luchtbehandelings- en gasinstallaties. Ook plaatsen we warmtepompsystemen, zonnecollectoren en installaties voor bodemoplsag en afvoertechnieken. We leveren de installaties, installeren ze (inclusief het aanleggen van de daarbij behorende leidingen), stellen ze in bedrijf en verzorgen het efficiënt en duurzaam inregelen.

Waterinstallaties

Het aanleggen of uitbreiden van waterleidingen is een specialistische klus. Waterinstallaties zijn een bron van risico’s, het is van groot belang dat zich in uw leidingen geen bacteriën als legionella kunnen nestelen. Laat u dus goed adviseren en ondersteunen bij het aanleggen, aanpassen of onderhouden van uw leidingsysteem.

Legionellabeheersing

Na het aanleggen van uw waterinstallatie is het wenselijk om legionella te beheersen en te voorkomen. Voor bedrijven zoals ziekenhuizen, zwembaden en sauna’s is het bij de wet verplicht om een legionella risicoanalyse uit te laten voeren. Wanneer uit deze analyse blijkt dat uw waterinstallatie risicovolle punten bevat, dient er een legionella beheersplan te worden opgesteld. Met dit beheersplan houden wij toezicht op uw waterleidingen en beperken zo de kans op legionellabesmetting. De diverse maatregelen die staan beschreven in het legionella beheersplan zijn:

  • Periodiek afnemen van watermonsters
  • Spoelen van weinig tot niet gebruikte tappunten
  • Meten van de watertemperatuur
  • Eventueel aanpassen van de waterinstallatie

Legionellabesmetting voorkomen

Wij helpen u legionellabesmetting te voorkomen en indien nodig een besmetting te bestrijden. Vraag een risicoanalyse aan of informeer naar de mogelijkheden.

"Wist u dat goed onderhoud aan uw installaties de levensduur verlengt?"